Maak een lipdub met je school

Maak een lipdub met je school

De achterliggende gedachte van een lipdub is vaak om de school te promoten. Je kunt immers door een lipdub laten zien hoe de school er van binnen uit ziet en wat voor faciliteiten de school heeft. Wij horen vaak van onze klanten dat nieuwe ouders het zo ontzettend leuk vonden om de school al van binnen te zien tijdens hun zoektocht naar een school voor hun zoon of dochter.

Ook wordt een lipdub gemaakt onder het mom van een projectweek. Bijvoorbeeld als afsluiter van het thema “beeld en geluid”, “film” e.d. Nog een reden om een lipdub te maken is de gezelligheid die de opnames bieden. Er ontstaat een band tussen de leerlingen en leerkrachten. Iedereen werkt aan een einddoel: de lipdub. Dat komt de algemene sfeer op school ten goede. De afgelopen jaren hebben wij al tientallen lipdubs gemaakt met (middelbare) scholen. De lipdub workshops en videoproducties voor scholen zijn altijd maatwerk. Neem daarom contact op voor een persoonlijk intakegesprek.

Meer informatie over ons aanbod voor scholen?

Muziekkeuze

Als eerste moet er natuurlijk een liedje gekozen worden voor de lipdub. Populaire lipdub-liedjes zijn meestal vrolijke liedjes die makkelijk mee te zingen/playbacken zijn. Scholen kiezen vaak voor een lied dat binnen hun identiteit past. Het is ook leuk om alle leerlingen te laten stemmen op een aantal populaire nummers. Aan de hand van de muziek wordt door alle leerlingen en medewerkers stukjes nagespeeld. De muziek is daarom een belangrijk onderdeel van de lipdub!

Route door het schoolgebouw

Ver van te voren maakt de crew van De Lipdub Specialist een loop- en filmroute binnen en buiten de school. Hiervan wordt een filmopname gemaakt. Op deze route worden alle klassen en medewerkers ingedeeld. In samenspraak met de directie en de organisatoren worden de kernelementen uit de school altijd benadrukt. Een lipdub is namelijk niet alleen heel erg leuk, maar zorgt ook voor goede PR! De kijkers krijgen immers een digitale rondleiding door de school.

Voorbereiding met je school

Een week van te voren komt de crew op school om met de klassen een voorbespreking te houden. Er wordt veel van ieders creativiteit en samenwerkingsvaardigheden gevraagd. Alle groepen krijgen een plek op de lipdubroute toegewezen. We proberen hierbij altijd zo veel mogelijk het eigen klaslokaal te benutten. Elke groep krijgt een stukje uit het liedje toegewezen, die zij op hun locatie opvoeren. Daar maken de groepen in samenwerking met de leerkracht een scenario voor. Dit oefenen de leerkrachten met hun klas in de weken vooraf aan de opnames.

Filmdag op school

Het is tijd om te filmen! Wij organiseren een aantal oefenrondes met de hele school. Zodra alles soepel loopt is het tijd om te filmen. We filmen doorgaans drie keer de hele lipdub. De beste versie wordt vervolgens gekozen. Het filmen hoeft u niet zelf te doen. Daar hebben wij een ervaren cameraman voor! Hij filmt FULL HD of 4K en met een steadicam, zodat er gegarandeerd een prachtig eindresultaat komt.

Einde

De mogelijkheid bestaat om na een uurtje de ruwe versie van de lipdub te bekijken met de hele school. De leerlingen kunnen dan meteen zien wat ze hebben gemaakt. Het is echter ook leuk om de leerlingen nog even in spanning te laten en een week later een première te organiseren met de definitieve versie van de lipdub.

Meer opties…

Lipdub concept

Dit concept is onder andere te gebruiken voor:

, , ,

Onze steekwoorden

Activiteiten die erbij passen:

, , , ,