We willen je graag vertellen hoe de voorbereiding van een geslaagde lipdub tot stand komt. Eén van de eerste onderdelen die wij met groepen afstemmen is het specifieke doel van de workshop. Het is verstandig om voorafgaand al na te denken over de samenstelling van de teams. Dit sluit immers nauw aan bij het doel. Je mag zelf een locatie kiezen. Parken zijn geweldige locaties voor een lipdub. In kantoorpanden, scholen en verenigingsgebouwen kun je helemaal je creativiteit kwijt. Daarnaast is de muziekkeuze geheel vrij. Het nummer moet natuurlijk aansluiten bij jullie doelstelling, type deelnemers en de locatie. Vergeet niet: zingen (playbacken) en bewegen zijn belangrijke onderdelen van de lipdub.

Inspiratie
Lipdub-filmpjes van anderen kunnen bijzonder inspirerend werken. Het geeft de deelnemers een goed beeld van het eindresultaat. Daarnaast zitten er veel onderdelen in die je misschien voor je eigen lipdub kunt gebruiken. Geef de deelnemers de tijd en ruimte om te overleggen over de rol die zij hebben en de attributen die zij nodig hebben.

De locatie
Het is handig om een plattegrond te hebben waarop de route kan worden ingetekend. In een schema kan worden aangegeven welke personen op welke plek moeten staan. Vaak heeft een lipdub een gezamenlijk einde waarin alle deelnemers op een centraal punt zichtbaar zijn. Om dit te realiseren moet er nagedacht worden over onzichtbare looproutes zodat iedereen op tijd op de afgesproken plek kan zijn.

Oefenen
Voordat je de lipdub definitief gaat opnemen heb je veel tijd nodig om te oefenen. Oefen zowel met als zonder muziek en/of camera. Neem enkele oefenmomenten op om ze te bekijken en te evalueren.

Onze globale aanpak

Doel

Eén van de eerste onderdelen die wij met je willen afstemmen is het specifieke doel van de workshop. Dit doen wij tijdens ons eerste mail/telefooncontact of tijdens een intakegesprek. Om je op weg te helpen hebben wij al een aantal concepten uitgewerkt en gecategoriseerd in verschillende thema’s. Maatwerk staat bij ons voorop. Dus wij kunnen altijd afwijken en de workshop geheel naar wens inrichten.

Teams

Het is verstandig om voorafgaand al na te denken over de samenstelling van de teams. Deze indeling kan van belang zijn om jullie doel te bereiken. Het is ook altijd mogelijk dat de teams vooraf al bekend gemaakt worden, zodat men bijvoorbeeld al kan oefenen en bijpassende attributen kan verzamelen. Een verrassingsworkshop is uiteraard ook gewoon mogelijk.

Filmlocatie

Je mag zelf een locatie kiezen. Parken zijn geweldige locaties voor een lipdub. Daar kun je vaak veel verschillende scènes in bedenken en heb je alle ruimte. In kantoorpanden, scholen en verenigingsgebouwen kun je helemaal je creativiteit kwijt. De camera kan dan verschillende ruimtes in en uit gaan, waar overal een klein decor gemaakt kan worden. Deuren kunnen open en dicht gaan (verrassingseffect!) en er kan op verschillende verdiepingen gefilmd worden. Hulp nodig? Wij komen geregeld in dezelfde steden en provincies. Daarom hebben wij een overzicht gemaakt van de leukste lipdub steden en geven jullie graag tips waar je leuk zou kunnen lipdubben.

Muziekkeuze

Jullie mogen zelf de muziek kiezen. Dit nummer moet natuurlijk aansluiten bij jullie doelstelling, type deelnemers en de locatie. Vergeet niet: zingen (playbacken) en bewegen zijn belangrijke onderdelen van de lipdub. Indien jullie er even niet uitkomen of het lastig vinden een passend muzieknummer te kiezen helpen wij jullie uiteraard graag verder. Tijdens de workshop bieden wij elk groepje -indien op voorraad- een eigen muziekbox aan, zodat jullie op locatie goed aan de slag kunnen met alle voorbereidingen.