Wat kun je doen qua voorbereiding?

We willen je graag vertellen hoe de voorbereiding van een geslaagde lipdub tot stand komt. Eén van de eerste onderdelen die wij met groepen afstemmen is het specifieke doel van de workshop. Het is verstandig om voorafgaand al na te denken over de samenstelling van de teams. Dit sluit immers nauw aan bij het doel. Je mag zelf een locatie kiezen. Parken zijn geweldige locaties voor een lipdub. In kantoorpanden, scholen en verenigingsgebouwen kun je helemaal je creativiteit kwijt. Daarnaast is de muziekkeuze geheel vrij. Het nummer moet natuurlijk aansluiten bij jullie doelstelling, type deelnemers en de locatie. Vergeet niet: zingen (playbacken) en bewegen zijn belangrijke onderdelen van de lipdub.

Inspiratie
Lipdub-filmpjes van anderen kunnen bijzonder inspirerend werken. Het geeft de deelnemers een goed beeld van het eindresultaat. Daarnaast zitten er veel onderdelen in die je misschien voor je eigen lipdub kunt gebruiken. Geef de deelnemers de tijd en ruimte om te overleggen over de rol die zij hebben en de attributen die zij nodig hebben.

De locatie
Het is handig om een plattegrond te hebben waarop de route kan worden ingetekend. In een schema kan worden aangegeven welke personen op welke plek moeten staan. Vaak heeft een lipdub een gezamenlijk einde waarin alle deelnemers op een centraal punt zichtbaar zijn. Om dit te realiseren moet er nagedacht worden over onzichtbare looproutes zodat iedereen op tijd op de afgesproken plek kan zijn.

Oefenen
Voordat je de lipdub definitief gaat opnemen heb je veel tijd nodig om te oefenen. Oefen zowel met als zonder muziek en/of camera. Neem enkele oefenmomenten op om ze te bekijken en te evalueren.

Onze globale aanpak

Contact

Eerst hebben we persoonlijk contact om al jouw wensen te bespreken. We brengen de opties goed in kaart en reserveren een plekje in onze agenda. Je geeft ons aan welk liedje je wenst en of je vooraf al groepjes wilt maken. De rest doen wij!

Voorbereiding

Vooraf aan de workshop zijn wij al op de filmlocatie in Almere aanwezig voor de voorbereidingen. Inmiddels hebben we zo veel ervaring, dat we al snel kunnen inschatten wat een geschikte filmroute is voor een lipdub. Zodra je aankomt starten we met een pakkende introductie en verdelen we de subgroepjes.

Oefenen

Je gaat samen met elkaar én met onze begeleiding oefenen in kleine groepjes. Gekke dansjes, coole moves, hilarische acts, attributen klaarmaken en af en toe droog oefenen met enkel de muziek. De regisseur loopt rond om je te ondersteunen en steeds kort te oefenen per groepje. Tussendoor is er altijd tijd voor een pauze.

Filmen

We filmen met een steadicam of stabilizer, wat een zeer soepel resultaat oplevert. Zodra iedereen vertrouwd is met de scènes en de energie er goed in zit filmen we de lipdub in één non-stop shot. Uiteraard filmen we een paar keer. De beste versie wordt professioneel gemonteerd.

Terugkijken

Na afloop kijken we de ruwe versie altijd terug. Na een paar dagen ontvang je de lipdub in je mailbox via WeTransfer. Zo kan je nog jaren nagenieten van de opnames! Extra wensen? Het is altijd mogelijk een complete maatwerk workshop samen te stellen. Geen enkel probleem!

Extra wensen?

Het is altijd mogelijk een complete maatwerk workshop samen te stellen. Geen enkel probleem!

Wat kun je doen qua voorbereiding?
Schuiven naar boven