Ga je zelf een lipdub filmen? Bijvoorbeeld met je eigen mobieltje? Dan kun je, indien je een beetje handig bent, ieder videobewerkingsprogramma gebruiken voor de verdere montage. Windows Movie Maker is een programma dat veel wordt gebruikt bij het bewerken van filmpjes. We geven je kort wat tips, zodat je zelf aan de slag kan.

Basis montage
Importeer het filmpje en het muziekfragment in het videobewerkingsprogramma en zet het geluid van het originele filmpje uit. Vervolgens plaats je het originele muziekfragment er precies onder. Het kan zijn dat je even moet schuiven om beeld en geluid synchroon te krijgen.

Uitgebreide montage
Je kunt het filmpje opleuken door er een titel en aftiteling aan toe te voegen. Afhankelijk van het soort videobewerkingsprogramma kun je het beeld ook no stabiliseren. Dit doe je om schokkende bewegingen te verwijderen. Dergelijke technieken zorgen er echter wel voor dat je ongeveer 30 van je beeld verliest.

Verspreiden
Het verspreiden van het filmpje gaat het gemakkelijkst via een internet, bijvoorbeeld via Youtube. Wanneer je de video hebt geüpload kun je deze eenvoudig verspreiden.

Professioneel aanpakken
Wil je het op een professionele wijze aanpakken? Dan helpen wij jou uiteraard graag!

Onze globale aanpak

Nabewerking

Jullie zijn verder geheel ‘in control’ over de eindmontage. Je mag al jouw wensen doorgeven, bijvoorbeeld de titels en aftiteling. Doe je dit vooraf? Dan is jouw lipdub vaak al binnen een paar dagen afgerond en digitaal aangeleverd. Indien gewenst kunnen wij alle deelnemers nog voorzien van een eigen dvd of usb-stick.

Nagenieten

Na afloop hebben wij nog even contact om jullie ervaringen te bespreken. Wij hopen dat jullie erg hebben genoten en met veel plezier terugkijken op onze workshop.