Hoe gaat de montage in zijn werk?

Ga je zelf een lipdub filmen? Bijvoorbeeld met je eigen mobieltje? Dan kun je, indien je een beetje handig bent, ieder videobewerkingsprogramma gebruiken voor de verdere montage. Windows Movie Maker is een programma dat veel wordt gebruikt bij het bewerken van filmpjes. We geven je kort wat tips, zodat je zelf aan de slag kan.

Basis montage
Importeer het filmpje en het muziekfragment in het videobewerkingsprogramma en zet het geluid van het originele filmpje uit. Vervolgens plaats je het originele muziekfragment er precies onder. Het kan zijn dat je even moet schuiven om beeld en geluid synchroon te krijgen.

Uitgebreide montage
Je kunt het filmpje opleuken door er een titel en aftiteling aan toe te voegen. Afhankelijk van het soort videobewerkingsprogramma kun je het beeld ook no stabiliseren. Dit doe je om schokkende bewegingen te verwijderen. Dergelijke technieken zorgen er echter wel voor dat je ongeveer 30 van je beeld verliest.

Verspreiden
Het verspreiden van het filmpje gaat het gemakkelijkst via een internet, bijvoorbeeld via Youtube. Wanneer je de video hebt geüpload kun je deze eenvoudig verspreiden.

Professioneel aanpakken
Wil je het op een professionele wijze aanpakken? Dan helpen wij jou uiteraard graag!

Onze globale aanpak

Contact

Eerst hebben we persoonlijk contact om al jouw wensen te bespreken. We brengen de opties goed in kaart en reserveren een plekje in onze agenda. Je geeft ons aan welk liedje je wenst en of je vooraf al groepjes wilt maken. De rest doen wij!

Voorbereiding

Vooraf aan de workshop zijn wij al op de filmlocatie in Almere aanwezig voor de voorbereidingen. Inmiddels hebben we zo veel ervaring, dat we al snel kunnen inschatten wat een geschikte filmroute is voor een lipdub. Zodra je aankomt starten we met een pakkende introductie en verdelen we de subgroepjes.

Oefenen

Je gaat samen met elkaar én met onze begeleiding oefenen in kleine groepjes. Gekke dansjes, coole moves, hilarische acts, attributen klaarmaken en af en toe droog oefenen met enkel de muziek. De regisseur loopt rond om je te ondersteunen en steeds kort te oefenen per groepje. Tussendoor is er altijd tijd voor een pauze.

Filmen

We filmen met een steadicam of stabilizer, wat een zeer soepel resultaat oplevert. Zodra iedereen vertrouwd is met de scènes en de energie er goed in zit filmen we de lipdub in één non-stop shot. Uiteraard filmen we een paar keer. De beste versie wordt professioneel gemonteerd.

Terugkijken

Na afloop kijken we de ruwe versie altijd terug. Na een paar dagen ontvang je de lipdub in je mailbox via WeTransfer. Zo kan je nog jaren nagenieten van de opnames! Extra wensen? Het is altijd mogelijk een complete maatwerk workshop samen te stellen. Geen enkel probleem!

Extra wensen?

Het is altijd mogelijk een complete maatwerk workshop samen te stellen. Geen enkel probleem!

Hoe gaat de montage in zijn werk?
Schuiven naar boven