De lipdub bestaat volledig uit jullie input. De cameraman volgt een vaste looproute, waarbij jullie altijd mogen aangeven wat en hoe er precies gefilmd moet worden. De looproute moet goed getimed worden, zodat de cameraman altijd op tijd aankomt op locatie. Om die reden maken wij vooraf de getimede looproute voor jullie, dat scheelt een hoop werk. Daarnaast hebben wij ter voorbereiding ook al handige tips & tricks opgesteld. Lees deze voorafgaand aan jullie lipdub zeker eens door.

Oeps… foutje!
Gaat er toch iets fout? Dan speel je natuurlijk gewoon door! Elke opname heeft sterke en minder sterke kanten. Dat hoort er nou eenmaal bij. Door veel te oefenen zorgen wij ervoor dat alles zeer soepel verloopt! Uit de verschillende opnames kiezen we de beste opname. Deze is altijd hilarisch, ludiek, leuk en grappig. Geweldig om later weer eens terug te kijken.

Onze globale aanpak

Filmroute

Vooraf aan de workshop maken wij -in overleg met jullie- de filmroute. Wij hebben inmiddels zo veel ervaring, dat wij al snel kunnen inschatten wat een geschikte route is voor een lipdub. Op dat moment hoeven jullie nog niet aanwezig te zijn, maar dat mag natuurlijk wel indien jullie het leuk vinden om mee te denken. Afhankelijk van de omvang van de workshop komen wij soms al een aantal weken eerder op locatie voor dergelijke voorbereidingen.

Script

Alle deelnemers worden in groepjes verdeeld, krijgen hun locaties op de route te zien en gaan aan de slag met hun script. Elk groepje krijgt één of meerdere stukjes uit het lied toegedeeld. Alle deelnemers bedenken originele, leuke, gekke een spontane acties voor hun script. Hiervoor hebben wij duidelijke handleidingen ontworpen en uiteraard nemen wij de songtekst en het draaiboek mee. Vooraf de materialen al ontvangen, zodat jullie de dagen voorafgaand al kunnen oefenen? Dat kan natuurlijk.

Voorbereiden

Zodra jullie ideeën zijn uitgewerkt in een leuk script, starten we met voorbereiden. Dit doen wij onder begeleiding van de workshopleider. De groepjes verzamelen bijpassende props en attributen en hebben de gelegenheid zich op en top te verkleden. Natuurlijk is verkleden niet verplicht, maar maakt de clip wel extra gezellig.

Oefenen

Na het voorbereiden doen wij een aantal oefenrondes met alle groepjes. We starten rustig met eerst enkel de muziek. Zo komt iedereen rustig aan in een goede flow. We oefenen dan met elkaar de hele lipdub. Op die manier weten we precies hoe de lipdub loopt en waar we op moeten letten. Zodra het oefenen soepel verloopt, starten we met de generale repetitie.

Filmen

Door veel te oefenen zorgen wij ervoor dat jullie geheel voorbereid zijn zodra wij de camera oppakken! Wij filmen vaak met een volledige steadicam installatie of een motorisch aangedreven stabilizer. Dat zijn professionele systemen om zeer vloeiend te kunnen filmen. Uit de verschillende opnames kiezen jullie de beste opname.

Terugkijken

Indien er tijd over is kijken we de ruwe versie van de lipdub direct terug! Dit is de nog onbewerkte versie. Op een later moment wordt de lipdub bewerkt. Kies je de uitbreiding ‘Lipdub Show’, dan kijken wij de lipdub terug op een groot scherm! Ongeveer 30-60 minuten na afloop van de workshop is er dan een première van jullie lipdub! De Lipdub Show kunnen wij geheel op maat uitwerken. Bijvoorbeeld door prijzen te verloten of een Oscaruitreiking te organiseren. Lijkt jou dat leuk? Dan gaan wij graag met je in gesprek.